Over Optie A

Over ons

Optie A creëert en realiseert een omgeving waarin iedereen zich thuisvoelt, prettig werkt of geïnspireerd raakt. Wij vertalen de beleving van een merk in de inrichting. Dat kan zijn het interieur voor een nieuwe winkel of kantoorpand maar ook de aankleding van een showroom of beursstand. Wij maken sterke conceptuele ontwerpen, die een verhaal vertellen.

Optie A staat, sinds de start in 2012, symbool voor het denken in mogelijkheden, het zien van potentie en realiseren van een succesvol project van A tot Z. En dat doen we met een grote dosis vakkennis, praktijkervaring en passie. Niets is ons te gek. Maar als we eerlijk zijn worden wij erg blij van een blanco canvas. Van niets iets maken. Wij zijn sterk in het creëren én begeleiden van het hele concept. Van design, ontwerp en (eigen) productie tot installatie en visual merchandising. Als alles past - van A tot Z - dan is voor ons de cirkel rond.

Wij zijn een creatief team van 4, met een netwerk van freelancers en leveranciers waar Optie A al jaren mee samenwerkt. Wij doen opdrachten voor lokale, nationale- en internationale klanten zoals Patagonia, Garcia, Walra, Hans Boodt Mannequins en ETK. Bij ons is ieder project uniek. Wij pakken met enthousiasme, in nauwe samenwerking met jou, iedere creatieve uitdaging aan!


 • Optie A - Andre

  Andre Kolenbrander

  Owner

  "Optie A, omdat er geen B is." Dat was mijn uitgangspunt in 2012 bij de start van mijn eigen bedrijf. Ik wilde geen concessies doen. Alleen de béste keuze voor de klant telt. Ik had meer dan 25 jaar ervaring in retail. Eerst in verkoop, daarna als storemanager bij WE Fashion en als internationaal VM'er, om vervolgens bij Nike als VM manager te gaan werken.

  Na 5 jaar ben ik teruggekeerd bij WE Fashion als Retail Experience Manager. Alles draaide om klantbeleving; etalage, visual merchandising, storeconcepten. Daar groeide mijn droom voor mooie projecten-zonder-concessies. Een 'Optie A' voor elke klant!

  Samen met Annemarie en het team werk ik met veel passie en plezier aan de mooiste, uiteenlopende projecten. Ik ben verantwoordelijk voor het design en de ontwerpfase, maar ook projectmanagement doe ik graag. Inmiddels doen wij meer dan retail alleen... en dat maakt mij ontzettend trots."

  andre@optiea.com
  +31 657566526
 • Optie A - Annemarie

  Annemarie Kolenbrander

  Owner

  "Heel blij word ik ervan om binnen het design de details te bedenken en uit te zoeken. Zorgen voor het juiste accent, die ene kleur of unieke accessoire. Dat maakt het af. Ik ben pas tevreden als alles klopt.

  Retail zit in mijn bloed. Voordat we startten met Optie A heb ik altijd in de retail gewerkt; eerst in verkoop, later als storemanager en in leidinggevende functies binnen visual merchandise bij WE Fashion en Scotch & Soda. Bij VM ligt mijn hart. Door mijn jarenlange ervaring weet ik heel goed hoe een aantrekkelijke, commerciële winkel eruit moet zien. Waar de klant warm voor loopt, binnenkomt…en iets wil kopen.

  Bij Optie A kan in mijn passie helemaal kwijt. Ook voor onze klanten wil ik mooie dingen creëren. Het hele plaatje moet kloppen, van A tot Z, tot in het kleinste detail."

  annemarie@optiea.com
  +31 631915847
 • Optie A - Fleur

  Fleur Streefland

  Junior designer

  "Altijd al was ik bezig met inrichting, combineren van kleuren en het ontwerpen van ruimtes. Ik leerde Optie A kennen tijdens mijn stage voor het Rotterdamse Hout en Meubileringscollege (HMC). Een leerzame én leuke periode, het klikte op alle vlakken. Ik was dan ook direct enthousiast toen de vraag kwam of ik na mijn studie bij hen aan de slag wilde.

  Sinds 2018 werk ik als junior designer. We zijn een klein bureau, dus ik pak veel dingen aan. Er is geen dag hetzelfde. Ik kan 's morgens een ruimte opmeten en de huidige situatie intekenen, om 's middags mee te denken met een ontwerp en een 3D visualisatie te maken. Of met Annemarie samen op pad voor inkoop of VM-werk. Door al deze verschillende aspecten binnen mijn vak ga ik elke dag met plezier naar mijn werk."

  fleur@optiea.com
  +31 614506171
 • Optie A - Jasmijn

  Lyzanne Reijm

  Marketing assistent/Designer

  "Creativiteit is de rode draad in mijn leven. Van het ontwerpen van een huisstijl of nieuw interieur tot het opknappen van een vintage kastje. Na mijn diploma tot Interieuradviseur te hebben behaald wist ik dat ik mij verder wilde ontwikkelen in de creatieve sector. Daarom startte ik de opleiding Leisure & Events Management aan de Willem de Kooning Academie. Binnen deze opleiding is mijn passie voor het ontwikkelen van concepten waarbij interieur, vormgeving en belevenis centraal staan nog meer gegroeid. Gedurende mijn opleiding schetste ik vaak een beeld bij een bedrijf waar ik zou willen werken. Tijdens het zoeken naar een afstudeeropdracht kwam ik Optie A tegen en ontwikkelde zich er meteen een gevoel: "hier zou ik willen werken!". En deze wens kwam uit!

  Sinds dit jaar werk ik als Marketing assistent/Designer bij Optie A. De wisselende werkzaamheden maken geen dag hetzelfde waardoor elke dag weer een nieuwe verrassing is. Dagen op kantoor werken aan mooie ontwerpen of heerlijk onderweg voor het inmeten van een ruimte. Dit maakt dat ik elke dag met een glimlach in mijn auto stap op weg naar kantoor! "

  lyzanne@optiea.com
  +31 630381554

Onze werkwijze

Ieder project is uniek, elke vraag is anders. Wij doorlopen stapsgewijs, gestructureerd, 5 fasen om te komen tot het beste eindresultaat.

In de beginfase zijn vooral de input van de klant en de huidige situatie belangrijk. Wij maken een sfeerimpressie (inclusief moodboard) aan de hand van interviews en een creatieve sessie. Het concept ontwerp dat daarop volgt, presenteren wij bij voorkeur op locatie. Hierin zitten zowel het indelingsplan, als kleur- en materiaaladvies en de eerste ideeën van meubilair. Na feedback van de opdrachtgever en eventuele aanpassingen, start de fase van het definitief ontwerp.

Met behulp van de duidelijke 2D en 3D visualisaties, uitgewerkte plattengronden en maatwerktekeningen geeft de klant groen licht en starten we met de productie van het project. Wij verzorgen de gehele projectbegeleiding, van installatie, realisatie tot budgetbeheer. Om uiteindelijk te komen tot een succesvolle oplevering van het project.



Onze projecten

BTW: NL854733528B01   |   Algemene voorwaarden   |   KVK: 62261452